Dulciuri pentru Mosul
Aluatul. Cernem faina intr-un bol mai mare, adaugam coaja de portocala, sare, zaharul, praful de copt, amestecam bine dupa care facem o adancitura in mijloc, adaugam galbenusurile batute cu apa rece, iaurtul, 100 g untura si incepem sa framantam, adunand faina de pe margine, pana obtinem un aluat omogen si nelipicios (daca mai este nevoie, adaugam apa rece). Invelim aluatul in folie alimentara si dam la rece 30 min. Scoatem aluatul de la rece, il ungem cu untura ramasa si impachetam aluatul, invelim in folie si dam din nou la rece 1 ora. Intre timp, mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea tare, adaugam nuca, cacao, esenta si amestecam bine. Intindem aluatul pe masa infainata, taiem patratele/triunghiuri si punem cate o lingurita de umplutura. Rulam dandu-i forma de cornulet. Le asezam in tava tapetata si dam la cuptorul incalzit pana se rumesc frumos. Cand sunt fierbinti le trecem prin zahar pudra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAzi am executat doua prajituri,am citit mai multe retete si am facut niste combinatii care imi plac mie si sper sa placa si...
Prajitura duo cu crema de vanilieReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii