Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun. Pregateste macul cu o zi inainte, ca sa se inmoaie bine, si sa obtii o crema de mac fina pentru cornulete.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Cornulete cu mac de Craciun

Ingrediente

  • 350g faina
  • 250g untura (1 pachet de unt sau margarina)
  • Jumatate de ceasca apa minerala sau obisnuita
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lamaie
  • 1 praf de sare
  • 100ml lapte
  • 200g zahar
  • esenta de vanilie
  • 200g mac

Mod de preparare

Macina macul si toarna peste el o cana cu apa fierbinte. Lasa peste noapte sa se inmoiae, sau daca ai uitat lasa-l macar 2 ore. Fierbe 100ml lapte cu 200g zahar, adauga si macul oparit. Pune la foc mic si amesteca pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit putin adauga esenta de vanilie.

Pregateste aluatul pentru cornulete:

Pune intr-un castron untura si faina si amesteca bine pana la omogenizare. Razuie coaja de lamaie si adaug-o, o, la fel si praful de copt. Adauga apoi apa, varful de sare si esenta dupa gust. Framanta bine si lasa-l deoparte la dospit pentru 40 de minute.

Intinde cate o foaie subtire de aluat, intinde-o pe toata suprafata cu umplutura de mac, apoi taie patrate de 6-7cm pe care le rulezi. Aseaza cornulete cu mac in tava tapetata cu hartie de copt si da la cuptor pentru 20 de minute.


Serveste cornulete cu mac pe un platou, pudrate cu zahar din abundenta. Sunt perfecte pentru Craciun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia