Cookies sanatoase

Cookies-urile sanatoase sunt potrivite pentru a fi facute impreuna cu copiii, acestia dandu-le forma dorita. Biscuitii pot fi serviti langa o cana cu ceai sau lapte.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Cookies sanatoase

Ingrediente

  • 1 cana si jumatate faina integrala
  • 1 cana zahar brun(pudra)
  • 1/2 cana unt
  • un galbenus de ou
  • jumatate pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Se mai poate adauga:
  • Scortisoara
  • stafide
  • coaja de lamaie sau fructe confiate

Mod de preparare

O reteta f simpla de cookies f sanatoase pentru ceai sau cafea dimineata!

Se amesteca faina + praful de copt + unt +zahar pudra,pana obtinem un aluat care se faramiteaza ,apoi adaugam galbenusul de ou + mirodeniile(scortisoara  sau ce dorim) si se amesteca bine pana avem un
aluat pe care il putem modela.
Il punem la frigider 20-30 minute in folie alimentara sau o punguta de plastic sa se odihneasca.

Formele le putem face cu pahare de diverse dimensiuni /forme de prajituri.
Se pun la cuptor pe hartie de copt si se tin maxim 15 minute la foc mediu(verificam din cand in cand) -depinde si de cuptor cat de bine "arde"
Eu le-am facut rotunde mici in forma de nasturasi, gaurile mici pot fi facute cu un scobitor pe care il rotim pana obtinem gaura dorita,sau daca forma este mai mare ,gaurile pot fi obtine cu un pai.La mine s-au cam
astupat gaurile dupa coacere,de aceea recomand ca prajiturelele sa fie facute mai mari si apoi cu un pai sa se faca gaurile.
pofta buna


Cookies-urile se servesc dimineata la ceai sau cafea ,ori ca un mic desert dupa pranz

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Snitel de curcan

Snitel de curcan

Snitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...

Snitel de curcan
Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...

Ciorba ardeleneasca
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de gutui
1
Dulceata

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

Dulceata de gutui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
3
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...

Placinta cu mere
Salata cu oua si pui
5
Salate din carne de pasare

Salata cu oua si pui

Salata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.

Salata cu oua si pui
Parteneri
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia