Acestea sunt prajiturelele ce le vom pregati pentru Mos Craciun, alaturi de un pahar cu lapte! Sunt delicioase, crocante si fragede in acelasi timp!
Intr-o craticioara, la foc potrivit, punem untul si ciocolata, amestecand continuu. Mixam ouale impreuna cu zaharul pana ce obtinem o spuma cremoasa. Adaugam ciocolata (la temperatura camerei) si amestecam pentru incorporarea completa. Adaugam faina impreuna cu praful de copt si esentele. Omogenizam compozitia si o pastram la rece pentru cateva ore, timp in care se va intari suficient cat sa modelam bilute potrivit de mari. Bilutele le trecem prin zahar tos, apoi prin zahar pudra si le asezam pe tava tapetata cu hartie de copt. Le coacem la 160 de grade C, pentru 10 minute aproximativ. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAzi am executat doua prajituri,am citit mai multe retete si am facut niste combinatii care imi plac mie si sper sa placa si...
Prajitura duo cu crema de vanilieReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii