Chocolate crinkles

Chocolate crinkles sunt fursecuri traditionale de Craciun, care se fac in special in America. Dar pentru ca se fac foarte usor, va propun sa importam si aceasta delcioasa traditie.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Chocolate crinkles

Ingrediente

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 30 unt
  • 50 g zahar
  • un vf cutit sare
  • 1 ou mare
  • esenta vanilie
  • 125 g faina
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt.
  • Pentru finisare:
  • aprox. o cana zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat.

Mod de preparare

Se mixeaza oul cu zaharul timp de 3-5 minute.
Ciocolata si untul se topesc la microunde sau intr-un vas la bain-marie. Se amesteca bine sa se omogenizeze.
Peste ele se adauga esenta si amestecul de ou si zahar.
Se mai mixeaza pana cand se incorporeaza bine toate ingredientele, apoi se adauga faina amestecata cu sarea, cacaoa si praful de copt, mixand in continuare, pana la omogenizare.
Amestecul obtinut, care trebuie sa fie moale si lipicios, se acopera cu folie alimentara si se lasa la frigider pentru cel putin trei ore, sa se intareasca.
Se modeleaza apoi mici bile de aluat, care se tavalesc bine prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.
Bilele se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, cu distanta de 5 cm intre ele.
Din ingredientele date ies aprox 40 de fursecuri cu ciocolata.
Se incinge cuptorul la 165 de grade si se coc fursecurile timp de 10-12 minute, cat sa se intareasca putin pe margini, insa in mijloc sa ramana moi la apasare.
Dupa ce sunt coapte, se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca.


Chocolate crinkles se servesc alaturi de un pahar de lapte cald, sau se pot pune pe tava pentru Mos Craciun, care cu siguranta va fi foarte incantat!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce