Fursecuri nasturei – Button cookies – fragede si foarte dragute, vor face deliciul celor mici in ajunul Craciunului, in asteptarea Mosului.
Amestecam zaharul cu untul taiat bucati mai mici, sarea, scortisoara, cardamomul si galbenusul de ou. Adaugam faina si framantam bine cu mainile, pana cand aluatul seamana cu niste firimituri mai mari. Adaugam laptele si esenta.
Tot acum putem adauga si cateva picaturi cu colorant alimentar, daca doriti un aspect si mai simpatic.
Aluatul se strange intr-o bila, se infasoara in folie alimentara, apoi se pune la frigider pentru 30 minute.
Formarea nastureilor:
Intindem aluatul in foaie mai grosuta si decupam mai intai forme rotunde. In mijlocul fiecareia formam prin presare usoara, cate un cerc cu o forma putin mai mica. Cu ajutorul unui pai facem apoi si cele patru gauri ale nastureilor.
Fursecurile se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coc la 180 de grade, timp de 15-20 minute.
Fursecuri nasturei – Button cookies – se servesc reci si se pot pune pe tava pentru Mosul, alaturi de un pahar de lapte cald.
Sursa retetei de fursecuri nasturei - button cookies este siteul truedelights.ro.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii