Bradutul este o reteta de prajitura pentru Craciun delicioasa. Fursecurile cu lamaie se pot servi si singure pudrate cu zahar, sau pot fi servite intr-un mod ingenios, alaturi de crema de vanilie.
Se framanta toate ingredientele pentru aluat care se inveleste in folie alimentara si se tine la frigider 2 ore.
Pe o planseta cu faina din belsug se formeaza din aluat suluri subtiri, care se taie in bucati de 6cm. Se da forma de cornulete si aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptorul incins la 180 de grade pentru 15-20 de minute.
Se prepara crema de vanilie preferata. Eu prefer reteta de crema englezeasca. Dupa ce s-au racit, se aseaza pe o farfurie in cerc, fursecuri cu lamaie. Pe marginea din interior se aseaza crema de vanilie, apoi iar un strat de fursecuri si tot asa pana se inchide.
Fursecurile cu lamaie pot fi servite ca atare pudrate cu zahar. Sunt foarte aromate, perfecte pentru Craciun.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii