Biscuiti, Walnut caramel bar cookies

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru aluat pina se obtine o coca foarte tare. Intr-o tava in care am pus hirtie de copt, intindem al

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Biscuiti, Walnut caramel bar cookies

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 cana de faina
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 80g unt moale
  • 1/2 cana zahar
  • 1 1/2 lingura ou batut usor
  • 1/4 lingurita vanilie (eu am folosit 2 plicuri zahar vanilinat)
  • Pentru topping:
  • 3/4 cana zahar
  • 1/2 cana frisca (vegetala am folosit eu)
  • 40g unt
  • 1/2 lingurita vanilie
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 cana nuci

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru aluat pina se obtine o coca foarte tare.

Intr-o tava in care am pus hirtie de copt, intindem aluatul cu degetele (eventual umezite cu putina apa) si il lasam la rece pentru circa 20 de minute.

Se coace apoi la 175 de grade celsius pina incepe sa se coloreze usor pe margine.

Se scoate din cuptor si se lasa in tava pina se raceste complet.

Intre timp, facem toppingul: se topeste zaharul intr-o craticioara, avind grija sa nu se arda.

Se adauga frisca lichida si se tine pe foc pina se dizolva tot zaharul caramelizat.

Se ia de pe foc, se adauga untul, vanilia, sarea si nucile, se toarna caramelul peste blatul racit complet.

Se da din nou la cuptor pentru 10-15 minute, pina incepe sa faca bulbuci. Se lasa la racit pentru o ora.

Se taie in bucati dupa pofta inimii.
Pofta buna!

Reteta Walnut caramel bar cookies a fost propusa de jenny_kap pe forum culinar.ro

Alte retete cu nuci gasiti aici:

TARTA CU PERE SI CREMA DE NUCI,

Rulada cu nuca,

Prajitura cu biscuiti, lamaie si nuca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia