Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru aluat pina se obtine o coca foarte tare. Intr-o tava in care am pus hirtie de copt, intindem al
Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru aluat pina se obtine o coca foarte tare.
Intr-o tava in care am pus hirtie de copt, intindem aluatul cu degetele (eventual umezite cu putina apa) si il lasam la rece pentru circa 20 de minute.
Se coace apoi la 175 de grade celsius pina incepe sa se coloreze usor pe margine.
Se scoate din cuptor si se lasa in tava pina se raceste complet.
Intre timp, facem toppingul: se topeste zaharul intr-o craticioara, avind grija sa nu se arda.
Se adauga frisca lichida si se tine pe foc pina se dizolva tot zaharul caramelizat.
Se ia de pe foc, se adauga untul, vanilia, sarea si nucile, se toarna caramelul peste blatul racit complet.
Se da din nou la cuptor pentru 10-15 minute, pina incepe sa faca bulbuci. Se lasa la racit pentru o ora.
Se taie in bucati dupa pofta inimii.
Pofta buna!
Reteta Walnut caramel bar cookies a fost propusa de jenny_kap pe forum culinar.ro
Alte retete cu nuci gasiti aici:
TARTA CU PERE SI CREMA DE NUCI,
Rulada cu nuca,
Prajitura cu biscuiti, lamaie si nuca
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaNu am mai facut pilaf de mult timp, dar cum imi trec prin fata ochilor zilnic foarte multe retete bune, mi-a facut cu ochiul...
Pilaf de orez cu pui la cuptorIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii