Biscuiti cu miere si scortisoara

Retete dietetice

Portii
11
Timp pregatire
1200 minute
Complexitate
medie
Biscuiti cu miere si scortisoara

Ingrediente

  • 180 g unt moale
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri cu miere
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 450 g faina
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita de pudra de scortisoara

Mod de preparare

Untul moale se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si mierea. Se adauga oul si se omogenizeaza, apoi praful de sare, faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si pudra de scortisoara. La inceput, se amesteca incet, dupa care se framanta coca pana cand aluatul devine nelipicios. Se formeaza o bila din aluat care se pune intr-o folie si se introduce la frigider, pentru cel putin 30 de minute. Dupa trecerea acestui interval de timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se pune o hartie de copt pe masa de lucru, se infaineaza si se intinde cat mai subtire o parte din coca cu ajutorul unui sucitor. Cu o forma metalica rotunda, se decupeaza biscuitii, iar cu ajutorul unei stampile speciale, se formeaza un model pe ei, prin presare. Se indeparteaza surplusul de coca si se formeaza si alti biscuiti daca mai este necesar. Se trage hartia de copt incet intr-o tava, apoi aceasta se introduce la cuptor pana cand biscuitii se rumenesc frumos. Intre timp, se pregatesc si alti biscuiti din aluatul ramas pana cand se termina si se procedeaza in acelasi fel. Biscuitii se pastreaza intr-o cutie metalica.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
1
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
5
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia