Pentru deserturi aromate de toamna! Pentru o dimineata racoroasa de toamna un biscuit aromat aduce caldura in suflet!!!
1.Intr-un lighenas se pune faina amestecata cu amidonul alimentar iar in mijlocul ei se face o adancitura in care punem untul topit si racit, galbenusurile,zaharul pudra si praful de anason apoi framantam un aluat pe care il dam la frigider cca 30 min. Se scoate si se intande o foaie de cca. 0,5 cm din care decupamcu forma sau cu gura unui pahar, discuri sau diferite forme care se aseaza una langa alta in tava tapetata cu hartie pentru copt.
2.Pentru bezea se mixeaza albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharuil pana se intareste si la urma incorporam si sucul de lamaie. Se pune pe fiecare biscuit un strat subtire de bezea apoi se da la copt cca 20 minute, in cuptorul incins, la foc potrivit pana se rumenesc usor biscuitii si bezeaua. Se mai lasa cca 5 minute dupa cele 20, cu usa cuptorului intredeschisa apoi se scot si se lasa sa se raceasca. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAzi am executat doua prajituri,am citit mai multe retete si am facut niste combinatii care imi plac mie si sper sa placa si...
Prajitura duo cu crema de vanilieReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii