Biscuiti cu alune de padure si ciocolata

Imi place tot mai mult sa fac biscuiti/fursecuri, mai ales cand se apropie sarbatorile. Baietii mei le adora, ma indeamna sa le fac tot mai des biscuiti de casa pe care sa-i serveasca cu ceai sau cafea. M-am gandit ca anul acesta sa fac pachetele si sa le strecor printre cadourile pe care le ofer familiei si prietenilor. Imi place ideea tare mult, asa ca urmeaza sa va las cateva retete de biscuiti/fursecuri, dulciuri simple de altfel, care se fac usor, care va pemite sa le faceti impreuna cu prichindeii vostrii…

Portii
30
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Biscuiti cu alune de padure si ciocolata

Ingrediente

  • 200 gr unt gras 80%
  • 150 gr alune de padure
  • 2 oua
  • 1 praf mic de sare
  • 150 gr zahar brut
  • 1 paharel mic de coniac/whiskey
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 450 gr faina
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 2-3 linguri lapte condensat

Mod de preparare

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul si sarea pana devin spumoase. Untul se topeste la cuptorul cu microunde. Untul topit se adauga la ouale mixate, in fir subtire in timp ce mixam energic ca la maioneza. Alunele de padure se prajesc pentru cateva minute, pana coaja incepe sa crape. Se freaca alunele intre maini, un mod simplu si eficient de a indeparta coaja de pe alune. Se pun alunele prajite in vasul robotului si se maruntesc, nu foarte fin. Se adauga alunele maruntite la ingredientele umede, se mixeaza pana la incorporare. Se adauga si coniacul si se mixeaza. Daca aveti copii mici, inlocuiti coniacul cu aroma preferata. Faina se amesteca cu bicarbonatul si se adauga in mai multe transe la ingredientele umede. Se mixeaza usor dupa fiecare tura de faina adaugata. Va dati seama ca aluatul este gata atunci cand se desprinde de pe peretii vasului. Se pune aluatul in folie alimentara si se da la rece 1 ora. Se imparte aluatul in doua, se intinde o foaie nu foarte subtire, pe masa de lucru, se decupeaza cu forme speciale pentru biscuiti, cercuri sau orice forme aveti si va place. Puneti biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt si ii coaceti in cuptorul incins la 175 grade C, pentru 12 minute. Se scot si se lasa sa se raceasca pe un grilaj. Ciocolata se topeste pe baie de aburi, se adauga laptele condensat, se amesteca si se ung biscuitii cu o cantitate considerabila de ciocolata topita. Se lasa sa se intareasca ciocolata, dar nu de tot si se aplica stampile peste stratul de ciocolata. Se lasa sa se intareasca ciocolata complet si se depoziteaza biscuitii in cutii metalice.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Prajitura duo cu crema de vanilie
Bucataras.RO

Prajitura duo cu crema de vanilie

Azi am executat doua prajituri,am citit mai multe retete si am facut niste combinatii care imi plac mie si sper sa placa si...

Prajitura duo cu crema de vanilie
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce