Biscotti

Nucile sau migdalele le prajiti intr-o tigaie de teflon fara pic de grasime sau intr-o tava la cuptor, dar aveti grija sa nu se arda ca eu le-am ars s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Biscotti

Ingrediente

  • 1 cana nuci sau migdale
  • prajite
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 260 grame faina
  • 150 grame zahar
  • 3 oua mari
  • vanilie

Mod de preparare

Nucile sau migdalele le prajiti intr-o tigaie de teflon fara pic de grasime sau intr-o tava la cuptor, dar aveti grija sa nu se arda ca eu le-am ars si nu am mai pus decat cateva. Ouale (trebuie sa fie mari, eu am avut mai micute si am pus 4, dar a trebuit sa mai adaug faina la sfarsit) se bat impreuna cu vanilia. Zaharul, faina si praful de copt se amesteca bine, apoi se toarna treptat amestecul de oua si nucile/migdalele. Trebuie sa rezulte un aluat usor de modelat. Pe masa infainata se formeaza un rulou pe care il aplatizam. Se aseaza in tava tapetata cu faina de copt si se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute (la inceput focul mai iute sa creasca,apoi la foc mic).Se scoate pe un gratar de bucatarie si se lasa la racit 10 min, apoi cu un cutit zimtat se taie felii de grosime potrivita si se pun din nou pe hartie de copt si se mai dau 10 min la cuptor pana se rumenesc (trebuie intoarse si pe-o parte si pe alta).


Sunt foarte buni la o cafea dimineata. Se pastreaza intr-o cutie metalica inchisa.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia