Batoane cu zmeura si cocos

Se mixeaza untul cu zaharul si cu vanilia Se adauga galbenusurile pe rand Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga cate putin compozitiei Se a

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 125g unt moale
  • 90g zahar
  • aroma de vanilia
  • 2 galbenusuri
  • 250g faina
  • 1/2pliculet praf de copt
  • 2 linguri lapte (eu am pus 3)
  • 160g marmelada de zmeura
  • 50g arahide macinate
  • 80g cirese confiate (eu n-am mai pus
  • la dorinta fiicei mele)
  • Ingrediente pt stratul de albus:
  • 2 albusuri
  • 125g zahar
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa
  • 45g cocos
  • 30g orez expandat

Mod de preparare

Se mixeaza untul cu zaharul si cu vanilia

Se adauga galbenusurile pe rand

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga cate putin compozitiei

Se adauga si laptele si se amesteca pana devine o compozitie vascoasa.

In tava unsa si cu hartie de copt se aseaza cu mana compozitia

Se unge cu marmelada de zmeura

Si se presara arahidele macinate

Apoi se bat spuma cele 2 albusuri la care se adauga zaharul

Apoi coaja de portocala (eu am pus si de lamaie)

La sfarsit se adauga cocosul si orezul expandat

Compozitia se intinde deasupra prajiturii

Si se pune la cuptorul preincalzit la 160°C timp de 30-35minute pana devine aurie

Dupa copt am lasat-o la racit, am taiat apoi sub forma de barete si capatul fiecarui baton l-am inmuiat in ciocolata topita si-am lasat la uscat

Si iata-le proaspete si voioase cum rad in soare si va imbie sa le mancati
langa cafea, capuccino

Pofta buna!

Reteta Batoane cu zmeura si cocos propusa de dor@

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia