Arici din biscuiti

Se rup biscuitii in bucati si se dau prin masina de tocat. Se pun intr-un vas incapator si se adauga zaharul pudra, zaharul vanilat, cacaua si o cana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g biscuiti
  • o cana si jumatate de zahar pudra
  • 6 linguri de cacao
  • 2 linguri de rom
  • 200 g stafide
  • 200 g ciocolata
  • 200 g fructe din dulceata
  • 150 g fulgi de migdale
  • un pliculet de zahar vanilat
  • o cana de lapte

Mod de preparare

Se rup biscuitii in bucati si se dau prin masina de tocat. Se pun intr-un vas incapator si se adauga zaharul pudra, zaharul vanilat, cacaua si o cana de lapte. Se omogenizeaza bine si se mai adauga lapte, daca biscuitii nu sunt bine inmuiati. Se topeste jumatate din cantitatea de ciocolata intr-un vas la bain-marie, adaugan-du-se si trei linguri de lapte. Se toarna ciocolata topita in amestecul de biscuiti, impreuna cu romul in care au fost tinute stafidele timp de o jumatate de ora. Se adauga stafidele, fructele din dulceata (de preferat cirese sau visine) intregi sau taiate in jumatati, si fulgii de migdale, rumeniti in cuptor. Din aceasta compozitie se pun intr-o tava cateva gramajoare, cu ajutorul unei linguri. Se infig in fiecare gramajoara, din loc in loc, bucatele de biscuit, ca niste tepi. Se topeste restul de ciocolata intr-un vas la bain-marie si se toarna peste fiecare gramajoara. Se da tava la rece pana se intareste glazura.
Alte retete dulciuri recomandate

Galuste cu prune

Papanasi fierti

Lapte de pasare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia