Toata lumea stie ce sunt acelea minciunelele, insa nu toti stiu cum se fac. Nimic mai simplu, reteta aceasta este accesibila tuturor.
Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si, apoi, aluatul se framanta pe masa, ca foaia de taitei, indoindu-l mereu sub podul palmei, de la margine inspre mijloc, ca sa se incorporeze cat mai mult aer. Cand este gata (daca se taie aluatul, se observa in interiorul lui basicute pline cu aer), se aduna aluatul ca o minge, se acopera cu un servet sau cu o folie alimentara, ca sa nu se usuce deasupra si se lasa sa se odihneasca 10 minute, ca sa devina mai elastic si sa poata intinde mai usor. Se intinde cu sucitorul, ca o foaie de taitei, cu grosimea unei muchii de cutit (2 mm). Se taie apoi cu ruleta (care are marginea ondulata) in fasii de 3 cm latime si 12-15 cm lungime; taieturile dintre bucati (fasii) se fac pe diagonala. Fiecarei fasii i se face cate o taietura la mijloc, cu lungimea de 3 cm, pe unde se scoate un capat, dand impresia unui nod. Dupa ce s-au pregatit toate, minciunelele se prajesc in untdelemn. Intr-o cratita de 2 l se pune 1 l ulei si se lasa sa se infierbante la foc mediu (insa nu direct pe flacara). La inceput, se pune o bucatica de aluat in grasime si daca aceasta se ridica , rumenita, inseamna ca se pot pune uscatelele (cate incap, neinghesuite). Se prajesc cate 2-3 minute pe ambele parti, pana cand se rumenesc putin. Se scot cu o spumiera, scurgandu-se bine de grasime.
Minciunelele se pudreaza imediat cu zahar pudra si vanilat si se servesc calde sau reci. Sunt foarte fragede si crocante.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii