Această prajitura o fac de Paşti.
Luam un castron si punem albusurile si galbenusurile in el, deasupra presaram putina sare , mixandu-le usor, apoi turnam zaharul pudra si mixam in continuare, iar la sfarsit adaugam zaharul vanilat, amestecandu-le bine. Peste ele punem branza si mixam in continuare, pana devine o crema, dupa care adugam untul si mixam. Lasam putin sa se odihneasca, apoi adaugam coaja de lamaie, grisul si faina, mixand pana se incorporeaza bine, dupa care adaugam smantana, apoi stafidele si le amestecam. Luam o tava de cozonac sau o cratita, captusim tava sau cratita cu hartie de copt pe fundul tavii si o ungem putin cu ulei, apoi adaugam compozitia si introducem tava in cuptorul incins in prealabil, timp de 40-45 minute. Facem testul cu scobitoarea si daca s-a copt, scoatem tava din cuptor si lasam pasca sa se raceasca in tava. Dupa ce s-a racit, o putem taia si servi. Pofta mare!
Negresa este o prajitura delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta de negresa rapida si foarte simpla se poate realiza...
Negresa simpla si rapidaO musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi. Reteta video pas cu pas o...
Musaca cu carne tocata si cartofiGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteSe spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....
Marmelada de mere si pereAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiAstazi va prezentam Reteta de strudel cu dovleac Inca un desert nemaipomenit de gustos, specific romanesc, si foarte aromat!...
Reteta de strudel cu dovleacDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPlacintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Comentarii