Reţetă de preparare a papanaşilor fierti cu branza de vaci

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasii fierti cu branza de vaci sunt foarte sanatoase, este o mancare ideala pentru copii. Branza se amesteca intr-un vas cu putina sare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Reţetă de preparare a papanaşilor fierti cu branza de vaci

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • 650g branza de vaci
  • 2 oua sau 4 galbenusuri daca pregatiti pentru un copil cu varsta mai mica de 1 an
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri de gris
  • 1 plic zahar vanilinat sau esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala (optional
  • dupa gust)
  • sare

Mod de preparare

Papanasii fierti cu branza de vaci sunt foarte sanatoase, este o mancare ideala pentru copii.

Branza se amesteca intr-un vas cu putina sare, ouale, coaja de lamaie, coaja de portocala si zaharul.
Apoi adaugam faina, grisul si zaharul vanilinat si amestecam pana la omogenizare.
Se pune pe foc o oala cu apa in care se adauga putina sare si cand incepe sa fiarba se da focul mic si se adauga papanasii formati cu ajutorul a doua linguri.
Papanasii sunt gata cand se ridica la suprafata.


Papanasii fierti cu branza de vaci se scot intr-un vas la scurs si servim copilului ca atare sau in combinatie cu iaurt si putina miere. Pentru parinti pregatiti pesmet calit in unt la care adaugati zahar pudra. Tavaliti papanasii prin pesmet, adaugati smantana si dulceata. Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul culinar Mancare-bebe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia