Tort masina

Tortul masina este perfect pentru orice ocazie speciala. Pentru a prepara acest tort aveti nevoie de pasta de zahar alba, colorant negru, foi de tort si crema de tort dupa gust.

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
ridicata
Tort masina

Ingrediente

  • Pasta de zahar alba 700 gr
  • Colorant alimentar gel negru
  • 6 foi de tort dreptunghiular
  • 2 portii crema de tort dupa preferinta

Mod de preparare

Tortul masina este perfect pentru orice ocazie speciala. Pentru a prepara acest tort, dupa asamblarea blaturilor foi, crema, foi, crema, se da forma dorita, in cazul nostru masina, se unge tortul in ultim stat cu crema sau un strat subtire de unt. Separat se intinde pasta de zahar ca o foaie de aluat si cu ajutorul sucitorului se transfera foaia de pasta de zahar peste tort, se niveleaza avandu-se grija sa nu se faca cute apoi se indeparteaza surplusul cu un cutit sau orice va ajuta sa decupati sau sa taiati drept. Dupa aceasta operatiune se incepe colorarea tortului cu ajutorul unei pensule. Colorantul gel se dilueaza cu putin alcool. Dupa pensulare se intinde pasta de zahar ramasa si se decupeaza parbrizul, geamurile laterale, luneta si se lipesc direct pe tort in pozitiile corecte.Se poate personaliza in locul placutelor de inmatriculare scriindu-se cu o pensula subtire ce doreste fiecare.


Tortul masina se serveste a doua zi rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere imbracate in aluat

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Tigaie de toamna cu capac

Tigaie de toamna cu capac

legume delicioase

Tigaie de toamna cu capac
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
1
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Coronita aperitiv cu carne si legume
2
Aperitive cu carne

Coronita aperitiv cu carne si legume

Coronita cu carne si legume este un aperitiv consistent si delicios. Taiem sunca cubulete. Dam cascavalul pe razatoare....

Coronita aperitiv cu carne si legume
Ciorba cu coasta afumata
3
Borsuri

Ciorba cu coasta afumata

Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)

Ciorba cu coasta afumata
Rosii cherry la borcan
4
Conserve de iarna

Rosii cherry la borcan

Pentru ca in mica gradina pe care o avem, sunt multe astfel de rosii, mi-am dorit ca sa le pot folosi si iarna asa ca le-am...

Rosii cherry la borcan
Nectar de caise
5
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Clatite din aluat de negresa
Bucataras.RO

Clatite din aluat de negresa

Reteta e foarte simpla. Se gatesc foarte repede si sunt extrem de gustoase. E prima data cand le-am facut si pe mine m-au...

Clatite din aluat de negresa
Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Tort cu crema de iaurt moca si pere
ReteteCulinare.RO

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia