Negresa cu ciocolata, nuci si rom

• umeziti putin vasul de ceramica al slow cooker Crock-Pot 5,7 L Digital sau ungeti-l cu putin unt

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Negresa cu ciocolata, nuci si rom

Ingrediente

  • unt - 230 g
  • zahar - 240 g
  • oua - 5 buc (potrivite)
  • faina - 160 g
  • cacao - 110 g
  • ½ pastaie de vanilie sau 1 lingurita de esenta de vanilie
  • sare - 1 varf de cutit
  • praf de copt - 1/2 lingurita
  • bicarbonat de sodiu - 1/2 lingurita
  • miez de nuca zdrobit - 30 g
  • zeama de lamaie - 1 lingurita
  • rom sau crema de whisky - 25 ml

Mod de preparare


• umeziti putin vasul de ceramica al slow cooker Crock-Pot 5,7 L Digital sau ungeti-l cu putin unt

• adaugati hartie de copt, in acesta, astfel incat sa ii acoperiti bine tot interiorul

• amestecati ingredientele uscate: faina, cacao, sarea, miezul de nuca, praful de copt si bicarbonatul de sodiu

• temperati untul la Bain Marie

• luati de la Bain Marie si adaugati ouale, zaharul, romul si esenta de vanilie;

• amestecati bine aceasta compozitie lichida cu un mixer

• turnati solutia lichida peste cea solida, si amestecati-o bine folosind o lingura de lemn

• turnati compozitia in vasul de ceramica al slow cooker Crock-Pot 5,7 L Digital , nivelati bine, egal si miscati vasul pe masa, stanga – dreapta, pentru a se intinde uniform compozitia
• setati slow cooker Crock-Pot 5,7 L Digital pe modul de temperatura „Low"
• inchideti capacul etans si lasati sa se coaca in jur de 2 ore si 15 min – 2 ore si 20 min

• nu umblati la capac decat dupa 1h:45 min

• optional puteti sa serviti cu inghetata de vanilie si topping de caramel


Pofta buna! 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
1
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
2
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
3
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
4
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
5
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Parteneri
Desert tarta cu cirese si pere
Bucataras.RO

Desert tarta cu cirese si pere

Tartele cu fructe sunt preferatele noastre pe timpul verii! A iesit suuuper buna!

Desert tarta cu cirese si pere
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce