Negresa cu ciocolata, nuci si rom

• umeziti putin vasul de ceramica al slow cooker Crock-Pot 5,7 L Digital sau ungeti-l cu putin unt

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Negresa cu ciocolata, nuci si rom

Ingrediente

  • unt - 230 g
  • zahar - 240 g
  • oua - 5 buc (potrivite)
  • faina - 160 g
  • cacao - 110 g
  • ½ pastaie de vanilie sau 1 lingurita de esenta de vanilie
  • sare - 1 varf de cutit
  • praf de copt - 1/2 lingurita
  • bicarbonat de sodiu - 1/2 lingurita
  • miez de nuca zdrobit - 30 g
  • zeama de lamaie - 1 lingurita
  • rom sau crema de whisky - 25 ml

Mod de preparare


• umeziti putin vasul de ceramica al slow cooker Crock-Pot 5,7 L Digital sau ungeti-l cu putin unt

• adaugati hartie de copt, in acesta, astfel incat sa ii acoperiti bine tot interiorul

• amestecati ingredientele uscate: faina, cacao, sarea, miezul de nuca, praful de copt si bicarbonatul de sodiu

• temperati untul la Bain Marie

• luati de la Bain Marie si adaugati ouale, zaharul, romul si esenta de vanilie;

• amestecati bine aceasta compozitie lichida cu un mixer

• turnati solutia lichida peste cea solida, si amestecati-o bine folosind o lingura de lemn

• turnati compozitia in vasul de ceramica al slow cooker Crock-Pot 5,7 L Digital , nivelati bine, egal si miscati vasul pe masa, stanga – dreapta, pentru a se intinde uniform compozitia
• setati slow cooker Crock-Pot 5,7 L Digital pe modul de temperatura „Low"
• inchideti capacul etans si lasati sa se coaca in jur de 2 ore si 15 min – 2 ore si 20 min

• nu umblati la capac decat dupa 1h:45 min

• optional puteti sa serviti cu inghetata de vanilie si topping de caramel


Pofta buna! 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia