Acum ceva timp, am postat pe blog o reteta de margarete. Pentru ca imi plac margaretele, m-am gandit sa pregatesc ceva dulce inspirata de aceste flori delicate. Sunt compuse din aluat alb, umplute cu crema de vanilie si glazurate in ciocolata cu lapte pentru contrast si pentru a scoate in evidenta margaretele.
Se preincalzeste cuptorul.
Pentru aluat: se separa ouale, se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat doar 4 din cele 6 galbenusuri. Se toarna incet si uleiul, amestecand continuu cu mixerul. Apoi se adauga praful de copt, faina si omogenizam. Vom obtine o compozitie moale, pufoasa si aerata. Am folosit o tava cu forme de briose (a mea are 12 portii), pentru care am decupat patrate din foaie de copt si le-am mototolit ca sa le asez mai usor in tava. Eu am turnat un pic din compozitie intr-un castronel si am amestecat cu o lingura de cacao pentru a face si cateva prajituri negre :). Compozitia se toarna in tava. Se coc la foc potrivit, pana devin aurii (aprox 20 de minute). Eu am obtinute 2 tavi, deci 24 de margarete. Cat se coc prajiturile, putem pregati crema, pentru a le lasa timp sa se raceasca bine. Pentru crema: se incalzeste laptele intr-un ibric. Separat, intr-o craticioara, se pun cele 2 galbenusuri ramase mai devreme si se amesteca bine cu zaharul, semintele de vanilie si faina. Se toarna incet laptele cald (nu fierbinte, pentru a nu se praji ouale), se omogenizeaza si apoi se pune inapoi craticioara pe foc. Se adauga si pastaia de vanilie. Se fierbe pana se ingroasa. Cand a inceput sa se ingroase, mai amestecam un pic, apoi luam focul. Acum scoatem pastaia de vanilie, adaugam untul si amestecam bine.
Pentru glazura de ciocolata: se incalzeste laptele (mai mult sau mai putin, in functie de cum o doriti de subtire) impreuna cu ciocolata rupta in bucatele in vasul de chocolate fondue si se amesteca bine pana se obtine o glazura omogena. Avantajul acestor vase este ca incalzirea se face lent, e constanta si ciocolata nu se arde. Insa daca nu aveti chocolate fondue, incalziti laptele intr-un ibric, dar nu il fierbeti. Il dati de pe foc si puneti ciocolata inauntru, amestecand bine pana se obtine o glazura omogena. Daca vedeti ca dupa un timp s-a racit si nu vi s-a topit toata ciocolata, nu puneti ibricul direct pe foc, ci incalziti pe baie de aburi, ca sa nu se arda ciocolata. Frisca lichida se bate cu mixerul pana se obtine o frisca densa, cremoasa, nu prea tare. Odata facute glazura si frisca, nu ne mai ramane decat sa taiem capacele prajiturelelor, sa le scobim de aluat, apoi sa le umplem cu crema. Mai departe, le scufundam in glazura de ciocolata, le asezam pe un platou, apoi desenam margaretele cu crema de vanilie si frisca. Va recomand sa le lasati cateva ore la frigider inainte de servire, astfel incat glazura sa prinda luciu si toate aromele sa se aseze bine.
Pofta Buna! Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/04/margarete.html
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii