Tort de inghetata cu capsuni, doua feluri de ciocolata, alune, napolitana si rulouri umplute.
Se freaca galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, pe baie de abur, pana se albesc. In continuare, pastrand craticioara cu oua tot pe baie de abur, se toarna incet laptele cald, batand-o cu telul pentru a o face mai spumoasa si aerata. Se amesteca astfel pana pare ca se ingroasa un pic. Se da deoparte si se toarna jumatate din compozitie in alt vas in care punem ciocolata cu lapte si amaruie, amestecand repede ca sa se topeasca. Se lasa la racit. Separat, se bate frisca lichida, dar mai moale, eventual in doua vase, ca sa va incapa bine. Se bate un pic cu mixerul crema de oua ramasa deocamdata alba (ii vom adauga mai tarziu capsunile), se incorporeaza treptat frisca si se mai bate un pic cu mixerul, la viteza mica. Se procedeaza la fel si cu cea de ciocolata.
Se decupeaza din foile de napolitana 3 cercuri: unul va fi baza, unul va separa aromele de inghetata si ultimul va fi capacul. Se pune folie alimentara intr-o tava rotunda, se asaza cu grija cercul de napolitana, se toarna crema de ciocolata (pe care eu, de obicei, nu o mai dau la aparatul de inghetata) si se da la congelator.
Intre timp, se da la aparat crema de oua alba, pentru a o ingheta. Acum se adauga in ea dulceata de capsuni sau spuma de capsuni sau capsuni date la blender, in functie de resursele fiecaruia. Eu am avut dulceata de casa. Dupa ce s-a inchegat cat de cat inghetata de ciocolata, se scoate din congelator, se adauga al doilea cerc de napolitana, se toarna si inghetata de capsuni si se da din nou la congelator pana pregatim glazura.
Pentru glazura: se topesc cam 50 g ciocolata cu lapte in putin lapte sau pe baie de abur.
Se scoate inghetata din congelator, se adauga al treilea cerc din napolitana si peste el se toarna ciocolata topita. Se decoreaza cu alune nesarate maruntite cu cutitul si rulouri din napolitana umplute cu crema. Se da la congelator pana la servire.
Timpul practic de pregatire este de aprox 2h 30min.
Portii: 10
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/07/tort-de-inghetata-regal.html
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumbReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii