Tort de inghetata cu blat de bezea

Rețeta de înghețată din acest tort conține gelatină și asta face ca felia de pe farfurie să-și păstreze forma mai mult timp, făra să se topească. Cât despre gust, se combină perfect cele doua feluri de înghețată, de zmeură și de ciocolată albă, iar când dați de blatul de bezea, ochii vi se închid și începeti să gemeți ușor, în timp ce cu cealată mână va luptați cu "atacatorii" să vă păstrați cât mai mult din felia proprie și personală.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort de inghetata cu blat de bezea

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 3 albușuri
  • - un praf sare
  • - 175 g zahăr
  • - 1 linguriță suc de lămâie
  • INGREDIENTE CREMA
  • - 375g zmeură
  • - 75g ciocolata albă
  • - 5 galbenușuri
  • - 125 ml lapte
  • - 120g zahăr
  • - 3 foi gelatină albă
  • - 400ml frișcă
  • PENTRU DECOR
  • - spirale de ciocolată albă
  • - fructe de pădure
  • - frunze de izmușoara
  •  
  •  

Mod de preparare

Albușurile se bat bezea cu sare, zahăr și suc de lămâie. Forma de tort, cu diametru de 26cm se tapetează cu hârtie de copt și se așează bezeaua. Se coace 3-4 ore la 100 grade Celsius.

Zmeura se scurge și jumatate din cantitate se face piure.

Se bat in bain-marie gălbenușurile, laptele și zahărul...

Gelatina înmuiată îin prealabil în apă rece se dizolvă înăuntru și se lasă să se răcească. Apoi totul se amestecă cu frișca bătută.
Jumătate din cremă se amestecă împreună cu ciocolata topită, și cealaltă cu piureul de zmeură.

Se repartizează peste bezea compoziția cu ciocolata albă, apoi cea cu zmeură, se presară restul de fructe și se trece cu o furculiță prin cele două creme pentru a le combina.
Se congelează cca 3 ore, se scoate din formă... ...și se ornează cu fructe de pădure, spirale de ciocolată albă si frunze de izmușoară.

Apoi e vremea sa gustam din el :).

Reteta de tort de inghetata cu blat de bezea a fost propusa de Gabi Cara pe forum culinar.



Serviti tortul de inghetata cu blat de bezea cu masura :).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Chec negru
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce