Un desert simplu si racoros!
Punem laptele, frisca, zaharul vanilat si cimbrul intr-o cratita pe foc si le lasam sa se incalzeasca bine dar fara sa dea in clocot. Dam deoparte pentru 5 minute apoi indepartam ramurelele de cimbru si adaugam gelatina care a fost in prealabil hidratata(o lasam 2-3 minute in apa rece apoi o scurgem bine) si amestecam.
Ungem foarte putin formele cu ulei de masline si turnam preparatul de panna cotta, apoi dam la frigider pentru 4- 5 ore sau de pe o zi pe alta.
Pentru granita punem apa si zaharul pe foc si lasam sa fiarba pentru 3 minute. Trecem prin blender pepenele si coacazele apoi prin sita iar sucul rezultat il amestecam cu siropul de zahar. Transferam apoi pe o tava larga si dam la congelator.
Cand panna cotta este deja ferma, inmuiem formele pe rand in apa calda pentru cateva secunde(cu grija pentru a nu intra apa si inauntrul formelor) apoi cu o miscare ferma intoarcem forma invers direct pe farfuria de servit.
Scoatem tava cu granita si cu ajutorul unei furculite trasam linii dealungul intregii suprafete in asa fel incat sa para ca o zapada. Punem cate 2-3 linguri de granita peste panna cotta doar in momentul servirii deoarece se dezgheata destul de repede.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii