Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate

O dulce sublim, o reteta de vacanta pe care o adoram :)

Portii
12
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
redusa
Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate

Ingrediente

  • 450 gr.zmeura
  • 125 g.zahar fin
  • zeama de la o lamaie
  • 1 pastaie de vanilie
  • 375 ml. frisca
  • 100 gr. arahide glazurate
  • cornete de inghetata

Mod de preparare

1.Punem intr-un blender zmeura, zaharul, semintele de la pastaie de vanilie, frisca si zeama de lamaie.Le mixam pana totul devine ca o pasta.

2.Pasta o strecuram printr-o sita, apoi o amestecam cu arahidele glazurate maruntite intr-un robot.

3.Punem totul intr-o caserola si o dam la congelator pentru doua ore pana se inghetata.

4.Dupa cele doua ore o scoatem, o punem in blender, o mixam bine si o mai dam la rece pentru inca doua ore.

5.Simplu...scurt...si la obiect, nu-i asa?

Cand este gata, o servim in cornete de inghetata, sau fiecare cum doreste :-)))

Pofta mare!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate

O dulce sublim, o reteta de vacanta pe care o adoram :)

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine

Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine

O prajitura cu o multitudine de arome si texturi. O prajitura care va impresiona prin aspect si gust.

Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine
Ardei umpluti cu branza

Ardei umpluti cu branza

Un aperitiv deosebit, foarte gustos si usor de facut. O sa va surprindeti familia si musafirii intr-un mod placut cu acest...

Ardei umpluti cu branza
Cele mai apreciate rețete
Prăjitură "Albă ca Zăpada" cu cremă de lămâie
1
Prajituri

Prăjitură "Albă ca Zăpada" cu cremă de lămâie

Prăjitura "Albă ca Zăpada" cu cremă de lămâie este o prajitura clasica, fina, savuroasa si care poate fi servita atat...

Prăjitură "Albă ca Zăpada" cu cremă de lămâie
Dovlecei pane cu branza de vaci
2
Aperitive cu legume

Dovlecei pane cu branza de vaci

retete de vara

Dovlecei pane cu branza de vaci
Spanac cu oua ochiuri
3
Mancaruri cu legume

Spanac cu oua ochiuri

Este o reteta nu doar de primavara, dar noua ne place foarte mult mai ales acum cand apare aceasta minunata verdeata.

Spanac cu oua ochiuri
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Tiramisu la pahar
5
Prajituri

Tiramisu la pahar

Usor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!

Tiramisu la pahar
Parteneri
Chiftele din salau cu sos de rosii si busuioc
Bucataras.RO

Chiftele din salau cu sos de rosii si busuioc

 Salaul de Nil are carnea alba, iar consistenta pestelui este una ferma. L-am folosit cu succes atat prajit, dar si...

Chiftele din salau cu sos de rosii si busuioc
Compot de visine pentru iarna. Reteta simpla, naturala, fara conservanti
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna. Reteta simpla, naturala, fara conservanti

Compot de visine pentru iarna - reteta simpla si naturala, fara conservanti. Afla cum sa prepari un compot delicios din...

Compot de visine pentru iarna. Reteta simpla, naturala, fara conservanti
Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Savureaza fiecare muscatura din deliciosul tort cu ciocolata si caise, o combinatie perfecta de dulceata ciocolatei cu...

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia