Inghetata de vanilie si fructe

Inghetata de vanilie si fructe este un desert racoritor, un adevarat deliciu al verii, usor si racoritor. Prepara si tu reteta de inghetata si racoreste-te cu ceva bun.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Inghetata de vanilie si fructe

Ingrediente

  • 8 oua
  • 400 grame zahar tos;
  • 400 ml frisca lichida sau smantana pentru frisca
  • ce doriti sau ce aveti;
  • o vanilie (sau mai multe
  • dupa gust)
  • 200 grame capsuni
  • zmeura
  • visine
  • mure etc! -asta daca doriti si cu fructe!

Mod de preparare

-Se sparg ouale

-se amesteca cu zaharul

-se pune vanilia

-se bate bine ca la pandispan totul

-se bate frisca

-se amesteca frisca batuta cu compozitia de oua

-daca doriti si cu fructe, mixati fructele in bolul in care a fost frisca, asa am facut eu,am mixat zmeura, ca nu e bai!

-compozitia de fructe o amestecati cu jumatate din compozitia de inghetata obtinuta

-o punem la caserole, separat pe cea obtinuta si cu fructe, separat pe cea numai de vanilie

-se da la congelator cam 10/12 ore depinde acum de aglomeratia din congelator, de marca etc!

Are un gust fantastic si o textura de invidiat!
Nu cred ca a mancat la mine cineva aceasta inghetata, fara sa ceara reteta si sa-mi multumeasca apoi pentru ea.


Reteta de inghetata de vanilie si fructe a fost propusa de geladumi pe forum culinar.

Serviti inghetata de vanilie si fructe in cupe, alaturi de siropuri si fructe proaspete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia