inghetata de rubarba

Ne place mult inghetata,mai ales pe timpul verii de aceea incerc sa le pregatesc din orice-mi trece prin minte;de aceasta data am facut-o cu rubarba daca tot avem asa ceva prin magazine iar gustul a fost mai mult decat bun!

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
270 minute
Complexitate
redusa
inghetata de rubarba

Ingrediente

  • 500g rubarba
  • 1cm radacinade ghimbir
  • 300ml smantana lichida
  • 150ml lapte
  • 150g zahar
  • 5galbenusuri
  • un praf de sare
  • zeama de la o lamaie
  • SOS DE RUBARBA:
  • 2tije de rubarba
  • 4linguri zahar

Mod de preparare

Intr-un vas pe foc se pun rubarba spalata si taiata cubulete,ghimbirul curatat de coaja si la fel taiat,2linguri cu zahar,50ml apa,zeama de lamaie apoi se lasa pe foc mic amestecand,15-20min iar la final se paseaza bine cu blenderul vertical si se lasa deoparte sa se raceasca

Intr-o cratita se pune smantana si se adauga lapte,zaharul ramas,sare apoi se lasa pe foc mic doar cat se topeste zaharul

Se toarna jumatate peste galbenusurile care au fost frecate intr-un castron amestecand continuu,se pune vasul pe bain marie,se amesteca pana se ingroasa

Restul amestecului de smantana cu lapte,se amesteca cu piureul de rubarba apoi se rastoarna peste crema de galbenus

Dupa omogenizare,se lasa sa se raceasca bine apoi se rastoarna intr-o cutie cu capac,se lasa la congelator 3-4ore,timp in care din 30 in 30 de minute,se scoate cutia si se amesteca sau se mixeaza energic

Pentru sosul de rubarba,se pune intr-un vas mic pe foc rubarba taiata cubulete si zaharul,se amesteca iar cand s-a format sosul se opreste focul si se lasa sa se raceasca

Se serveste inghetata in cupe cu sos deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce