Inghetata de casa cu vanilie

Inghetata cu vanilie este delicioasa si o puteti pregati si in casa. Cremozitatea aceste retete de ingheteta de casa vine de la smantana si oua. Este delicioasa si racoritoare!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Inghetata de casa cu vanilie

Ingrediente

  • 2 cani de smantana
  • 1 cana de lapte integral
  • 3/4 cana de zahar
  • un varf cutit de sare
  • 1 pastaie de vanilie
  • 6 galbenusuri de ou
  • 3/4 lingurita de extract de vanilie

Mod de preparare

Acesta reteta de inghetata cu vanilie am vrut sa o fac cu cateva saptamani in urma, dar timpul nu mi-a permis. Chiar daca nu sunteti fani ai inghetatei cu vanilie ci a celei cu cacao, aceasta inghetata cu vanilie este dea dreptul irezistibila. Desigur daca doriti se poate folosi ca topping ciocolata topita sau cateva linguri de fructe din compot prospat sau fructe proaspete asa cum am facut eu aici, dar o astfel de inghetata poate fi servita ca atare.

Ca orice alta reteta de inghetata, si aceasta trebuie preparata cu o zi inainte de a fi servita, pentru a avea timp suficient sa inghete.
Desi la inceput o sa vi se para complicat de preparat, nu este deloc atat de greu cum pare.

Intr-o cratita pus la foc mediu, combinati o cana de smantana impreuna cu lapte, zahar si sare, amestecand pana cand zaharul se dizolva in totalitate. Desfaceti pastaia de vanilie, scoateti semintele, le puneti la amestecul de mai sus si acoperiti cratita.

Luati vasul de pe foc si lasati deoparte, la temperatura camerei, timp de 30 de minute. In acelasi timp, se toarna si celalalt pahar de smantana.

Intr-un bol mediu, amestecati impreuna galbenusurile de ou pana la albire. Turnati incet si treptat acest amestec la cel de smantana si se bate pana la omogenizare, apoi se toarna din nou in cratita.

Asezati cratita la foc mediu si se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn. Odata ce compozitia incepe sa se ingroase, indepartati vasul de pe foc.

Se toarna crema obtinuta printr-o sita cu ochiuri fine si se adauga si extractul de vanilie.

Puneti vasul cu crema deasupra unui bol cu apa rece pana cand crema ajunge la temperatura camerei.

Dati la frigider si lasati sa inghete, pentru opt ore sau chiar peste noapte.


Serviti inghetata cu vanilie ca atare sau alaturi de o felie de negresa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia