Inghetata de casa cu vanilie

Inghetata cu vanilie este delicioasa si o puteti pregati si in casa. Cremozitatea aceste retete de ingheteta de casa vine de la smantana si oua. Este delicioasa si racoritoare!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Inghetata de casa cu vanilie

Ingrediente

  • 2 cani de smantana
  • 1 cana de lapte integral
  • 3/4 cana de zahar
  • un varf cutit de sare
  • 1 pastaie de vanilie
  • 6 galbenusuri de ou
  • 3/4 lingurita de extract de vanilie

Mod de preparare

Acesta reteta de inghetata cu vanilie am vrut sa o fac cu cateva saptamani in urma, dar timpul nu mi-a permis. Chiar daca nu sunteti fani ai inghetatei cu vanilie ci a celei cu cacao, aceasta inghetata cu vanilie este dea dreptul irezistibila. Desigur daca doriti se poate folosi ca topping ciocolata topita sau cateva linguri de fructe din compot prospat sau fructe proaspete asa cum am facut eu aici, dar o astfel de inghetata poate fi servita ca atare.

Ca orice alta reteta de inghetata, si aceasta trebuie preparata cu o zi inainte de a fi servita, pentru a avea timp suficient sa inghete.
Desi la inceput o sa vi se para complicat de preparat, nu este deloc atat de greu cum pare.

Intr-o cratita pus la foc mediu, combinati o cana de smantana impreuna cu lapte, zahar si sare, amestecand pana cand zaharul se dizolva in totalitate. Desfaceti pastaia de vanilie, scoateti semintele, le puneti la amestecul de mai sus si acoperiti cratita.

Luati vasul de pe foc si lasati deoparte, la temperatura camerei, timp de 30 de minute. In acelasi timp, se toarna si celalalt pahar de smantana.

Intr-un bol mediu, amestecati impreuna galbenusurile de ou pana la albire. Turnati incet si treptat acest amestec la cel de smantana si se bate pana la omogenizare, apoi se toarna din nou in cratita.

Asezati cratita la foc mediu si se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn. Odata ce compozitia incepe sa se ingroase, indepartati vasul de pe foc.

Se toarna crema obtinuta printr-o sita cu ochiuri fine si se adauga si extractul de vanilie.

Puneti vasul cu crema deasupra unui bol cu apa rece pana cand crema ajunge la temperatura camerei.

Dati la frigider si lasati sa inghete, pentru opt ore sau chiar peste noapte.


Serviti inghetata cu vanilie ca atare sau alaturi de o felie de negresa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Chec negru
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce