Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Ingrediente

  • Ingredinete pentru pasta de fructe:
  • 500 gr capsuni
  • 500 gr zmeura
  • 5 linguri zahar
  • 1 esenta de rom
  • Ingrediente pentru crema anglaise:
  • 500 ml lapte dulce
  • fiert si racit
  • 500 ml smantana
  • 4 galbenusuri de rata
  • 300 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Se spala fructele, se lasa sa se scurga de apa, se pune zahar peste ele, esenta si se mixeaza, nu este necesar sa fie mixate prea bine.

Laptele dulce,fiert si racit se pune intr-o oala, peste lapte se adauga smantana, jumatate din cantitatea de zahar si 1 plic de zahar vanilat. Se fierbe totul la bain-marie, amestecandu-se usor cu o paleta.

Intr-un bol de plastic se pun galbenusurile de rata, se adauga cealalta jumatate de cantitate de zahar si se mixeaza pana se topeste zaharul si se obtine o crema densa si pufoasa. Cand s-a omogenizat bine compozitia de smantana, zahar si lapte, se adauga galbenusurile mixate si se continua amestecarea pana apare deasupra o spuma si pe paleta ramane compozitie. Se verifica bagand paleta in oala si tragand cu degetul pe mijlocul ei, daca compozitia nu se imprastie, atunci crema este gata, se opreste focul si se da crema la rece.

Se adauga creme anglaise peste pasta de fructe, amestecand usor cu paleta pana la incorporare si se da la congelator pentru circa doua ore, dupa care se scoate vasul si se mai amesteca inghetata sa nu faca ace de gheata.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu ciocolata si branza
1
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
2
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
3
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
5
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Parteneri
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb
Bucataras.RO

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb

M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce