Inghetata cu afine

1. Se amesteca afinele cu jumatate din cantitatea de zahar. 2. Se pune vasul in congelator pana cand se prepara si restul ingredientelor. 3. Se pune

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 250 ml lapte sau smantana
  • 250 ml frisca proaspata
  • 100 g zahar
  • 500 g afine proaspete
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 baton vanilie

Mod de preparare

1. Se amesteca afinele cu jumatate din cantitatea de zahar.

2. Se pune vasul in congelator pana cand se prepara si restul ingredientelor.

3. Se pune laptele la fiert si cand incepe sa clocoteasca, se opreste focul si se pune batonul de vanilie despicat in doua.

4. Se acopera vasul si se lasa pana cand laptele se raceste.

5. In alt vas se bat galbenusurile cu zaharul ramas, pana cand se va obtine o compozitie cremoasa.

6. Se scoate batonul de vanilie din lapte.

7. Se toarna laptele treptat, amestecand mereu, peste amestecul de oua si zahar.

8. Cand tot laptele a fost adaugat, se pune vasul la fiert la bain-marie.

9. Se amesteca mereu si cand compozitia incepe sa se ingroase, se ia vasul de pe foc.

10. Atentie: compozitia trebuie doar sa ajunga la puntul de fierbere, nu trebuie sa clocoteasca.

11. Compozitia este gata in momentul in care pe lingura cu care se amesteca ramane o pelicula groasa.

12. Se pune compozitia la racit si se adauga amestecul de afine.

13. Se pune compozitia la congelator pentru mai multe ore.

14. Atentie: amestecati in compozitie din ora in ora pentru a nu se forma ace de gheata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia