Uscățele/Minciunele sunt acele gogosele care se fac din aluatul ramas de la gogosile pufoase. Sunt minunate pentru ca sunt crocante si merg foarte bine atat ca gustari sarate cat si dulci.
Batem cele două ouă și sarea cu telul până când albușurile și gălbenușurile sunt perfect încorporate într-un amestec care începe să facă spumă. Se adaugă apoi făină cât cuprinde. Amestecăm la început cu telul, după care răsturnăm aluatul pe o planșetă înfăinată și îl frământăm cu mâna.
Se pune atâta făină până când obținem un aluat care nu se mai lipește de mâini la frământare”.
Aluatul se frământă preț de câteva minute.
Apoi, din foaia subțire de aluat (atât de subțire că se poate vedea planșeta prin ea) tăiem fâșii de 2 cm lățime cu ajutorul ”pintenului” - rola zimțată :) Sau puteți tăia orice alte forme - romburi, pătrate crestate în mijloc etc! Fâșiile se rulează pe degete și se formează un fel de spirală care se leagă cu o fundă.
Uscățelele se prăjesc în baie de ulei, pe foc mediu! Atenție, ele se prăjesc foarte rapid, trebuiesc întoarse pe ambele părți până la rumenire ușoară. Se scot pe un șervet de hârtie care va absorbi excesul de ulei, se lasă să se răcească, după care se pudrează cu zahăr vanilinat din belșug.
Minciunelele se servesc reci, iar alaturi de ele poate fi servit si un sos iutel de la Bunatati din natura sau poate o dulceata de fructe, tot de la Bunatati din natura.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii