Uscățele/Minciunele

Uscățele/Minciunele sunt acele gogosele care se fac din aluatul ramas de la gogosile pufoase. Sunt minunate pentru ca sunt crocante si merg foarte bine atat ca gustari sarate cat si dulci.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Uscățele/Minciunele

Ingrediente

  • 2 oua
  • făină cât cuprinde
  • o jumătate de linguriță de sare

Mod de preparare

Batem cele două ouă și sarea cu telul până când albușurile și gălbenușurile sunt perfect încorporate într-un amestec care începe să facă spumă. Se adaugă apoi făină cât cuprinde. Amestecăm la început cu telul, după care răsturnăm aluatul pe o planșetă înfăinată și îl frământăm cu mâna.
Se pune atâta făină până când obținem un aluat care nu se mai lipește de mâini la frământare”.
Aluatul se frământă preț de câteva minute.
Apoi, din foaia subțire de aluat (atât de subțire că se poate vedea planșeta prin ea) tăiem fâșii de 2 cm lățime cu ajutorul ”pintenului” - rola zimțată :) Sau puteți tăia orice alte forme - romburi, pătrate crestate în mijloc etc! Fâșiile se rulează pe degete și se formează un fel de spirală care se leagă cu o fundă.
Uscățelele se prăjesc în baie de ulei, pe foc mediu! Atenție, ele se prăjesc foarte rapid, trebuiesc întoarse pe ambele părți până la rumenire ușoară. Se scot pe un șervet de hârtie care va absorbi excesul de ulei, se lasă să se răcească, după care se pudrează cu zahăr vanilinat din belșug.


Minciunelele se servesc reci, iar alaturi de ele poate fi servit si un sos iutel de la Bunatati din natura sau poate o dulceata de fructe, tot de la Bunatati din natura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
2
Prajituri

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

pentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
3
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
4
Aperitive cu peste

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton

Un aperitiv rapid plin de vitamine

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Sos de cartofi
5
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia