Pentru a prepara aceasta reteta de minciunele sunt necesare urmatoarele ingrediente: galbenusuri, ou, zahar, smantana, sifon, vanilie, faina, sare.
Se pune pe planseta faina uscata si cernuta, se face la mijloc o gropita in care se pun ouale, zaharul, smantana, sifonul, vanilia si sarea. Se framanta o coca. Se imparte in doua si se lasa sa se odihneasca o ora. Dupa aceea se intinde cu vergeaua o foaie cat se poate de subtire.
Din ea se taie fasii late de 3—4 cm si fiecare fasie in bucati de 10 cm lungime. Fiecare bucata se cresteaza putin la mijloc si prin crestatura se introduce unul din capetele bucatii (astfel incat sa para ca e innodat).
Se procedeaza astfel cu tot aluatul. Se prajesc intr-o cratita sau intr-un ceaunel, cu untura sau ulei clocotit, pana cand se rumenesc. Se scot cu lingura cu gauri.
Se servesc pudrate cu zahar.
Alte retete recomandate:
Gogosi glazurate
Gogosi din kefir
Gogosi pufoase
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAzi am executat doua prajituri,am citit mai multe retete si am facut niste combinatii care imi plac mie si sper sa placa si...
Prajitura duo cu crema de vanilieReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii