Loukoumades - gogosi grecesti

Loukoumades este o reteta de gogosi grecesti pe care o vei gasi atat in restaurante cat si la tarabele de dulciuri. Minunatele gogosi sunt imbracate in sirop de miere.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Loukoumades - gogosi grecesti

Ingrediente

  • Pentru aluatul de gogosi:
  • 400 - 500ml apa calduta
  • 50g drojdie proaspata
  • 1kg faina
  • 150ml ulei de floarea soarelui (pentru aluat)
  • aprox 500ml ulei floarea soarelui (pentru prajit)
  • 15g zahar
  • 10g sare
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara
  • Pentru sirop:
  • 600g zahar
  • 300ml apa
  • 200g miere
  • scortisoara (optional)
  • seminte de susan (optional)
  •  

Mod de preparare

Drojdia se desface in apa calduta impreuna cu zaharul. Se adauga faina amestecata cu sarea si se framanta. Se adauga cei 150ml de ulei si se mai framanta. Aluatul se acopera si se fereste de curentii de aer si se lasa la crescut pentru 1 ora.

Siropul se pregateste astfel:

se pune apa la fiert impreuna cu zaharul pentru 5 minute. Se ia de pe foc si se adauga mierea.

Dupa ce a crescut aluatul, se ia cu o lingura aluat si se formeaza bile, lingura se inmoaie in uleiul incins, se pune bila de aluat pe ea si se pune la prajit. O gogoasa greceasca se lasa la prajit pe o parte pana se rumeneste - cam 2 minute, dupa care se intoarce si pe cealalta parte.

Repeta acest proces pana cand nu mai ai aluat.

Gogosile se scot pe un prosop de hartie la scurs. Dupa ce sunt gata toate, se pun intr-un bol si se toarna siropul peste ele. Se scutura bine ca sa ajunga pe toate.

 


Gogosile grecesti se servesc in portii individuale, presarate cu zahar pudra amestecat cu scortisoara sau cu seminte de susan.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Ciorba taraneasca de vacuta
Bucataras.RO

Ciorba taraneasca de vacuta

Ciorba taraneasca de vacuta
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce