Gogosi traista la cuptor

Aluatul tip brinza-ulei care este foarte fraged se face astfel: se amesteca toate ingredientele, mai intai cu jumatate din cantitatea de faina, apoi s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Gogosi traista la cuptor

Ingrediente

  • Aluat:50g brinza dulce
  • 6 linguri cu lapte
  • 6 linguri cu ulei
  • 75g zahar
  • 1 pachet zahar vanilar
  • sare
  • 300 grame faina
  • 1 pachet praf de copt
  • Umplutura:500-700 g mere
  • 50 gr stafide
  • 50-75 gr zahar
  • citeva picaturi aroma lamaie

Mod de preparare

Aluatul tip brinza-ulei care este foarte fraged se face astfel: se amesteca toate ingredientele, mai intai cu jumatate din cantitatea de faina, apoi se framinta cu cealalta jumatate din cantitate de faina.

Merele se curata de coaja, se taie in cubulete si se calesc putin cu celelalte ingrediente si se lasa la racit

Se intande o foaie subtire, si se taie forme rotunde cu diametrul de cca.10 cm. Se umple fiecare forma cu merele calite

Marginea se unge cu putin lapte si se formeaza "traistele"

Se poate face o margine frumoasa apasand cu o sticluta pentru arome.

Se dau la cuptorla 175-200 grade.pentru cca 20 minute, depinde cit de rumenite se doresc.

Din 100 gr zahar pudra se face o glazura cu atata apa fierbinte pana devine o compozitie lichida dar groasa si se glazeaza cand sunt fierbinti.

Din toata compozitia ies cam 16 bucati.
Reteta propusa de Camila

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia