Gogosi pufoase cu vanilie (bomboloni)

Dupa ce veti face aceste gogosi va veti indragosti de ele. Bomboloni, caci din Italia vin sunt incredibil de pufoase si pot fi facute atat cu crema de vanilie cat si cu crema de ciocolata.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Gogosi pufoase cu vanilie (bomboloni)

Ingrediente

  • Pentru gogosi:
  • 500g faina
  • 25g drojdie
  • 2 lg zahar
  • 3 oua intregi
  • coaja rasa de lamaie sau portocala
  • 250ml smantana
  • Pentru crema de vanilie:
  • 500ml lapte
  • 3 oua intregi
  • 125g zahar
  • 45g faina
  • un varf de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Incepem prin a prepara aluatul de gogosi:

Cele 3 oua se bat cu telul intregi, apoi se adauga zaharul, drojdia proaspata sfarmata intre degete, smantana si coaja de lamaie, dupa care se adauga faina in ploaie. Se framanta cu mana pana obtinem un aluat moale si elastic. Il acoperim si il lasam la crescut o ora.

Intre timp pregatim crema de vanilie:

Batem ouale cu zaharul, laptele, esenta de vanilie si coaja de lamaie, dam la foc mic si cand incepe sa clocoteasca adaugam faina in ploaie amestecand mereu cu telul ca sa nu se faca cocoloase. Trebuie sa aibe o consistenta tare, acoperim cu folie alimentare si o lasam sa se raceasca.

Dupa ce a dospit aluatul il intindem intr-o foaie pe o suprafata cu faina din abudenta si decupam cu ajutorul unui pahar cercuri. Punem o lingura de crema in interiorul unui cerc, ii umezim marginile cu apa, si il acoperim cu alt cerc.

Poti vedea tehnica in imagini pe forum culinar.

Asezam gogosile pe o tava unsa cu ulei si le mai lasam sa creasca asa descoperite inca o ora. Dupa ce au crescut le prajim intr-o oala cu ulei incins pe ambele parti, pana se auresc.


Gogosile pufoase cu crema de vanilie se servesc caldute pudrate cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
2
Prajituri

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

pentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
3
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
4
Aperitive cu peste

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton

Un aperitiv rapid plin de vitamine

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Sos de cartofi
5
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia