Gogosile glazurate, pentur mine, sunt desertul cel mai cel, pe care l-as manca zi si noapte. Nu degeaba le place pana si politistilor americani!
Incalzim laptele cu untul si zaharul.
Amestecam faina cu restul ingredientelor si adaugam laptele, framantam pana rezulta un aluat nelipicios, acoperim cu un prosop si lasam pana isi dubleaza volumul.
Framantam un pic ca sa iasa aerul si intindem o foaie pe masa infainata, taiem cercuri cu un pahar si in mijloc facem inca un cerc (eu am folosit un capac de la sticla) mai lasam putin pe masa sa creasca dupa care le prajim in ulei incalzit bine, dupa care le scoatem pe un prosop absorbant.
Topim ciocolata cu smantana, trecem gogosile prin ciocolata si le asezam pe un platou.
Gogosile glazurate se pot servi si cu visine facute dulceata din camara Bunatati din natura.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAzi am executat doua prajituri,am citit mai multe retete si am facut niste combinatii care imi plac mie si sper sa placa si...
Prajitura duo cu crema de vanilieReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii