Gogosile sunt un desert delicios. Pentru a prepara aceasta reteta de gogosi sunt necesare urmatoarele ingrediente: aluat de cozonac, zahar pudra, ulei.
Pe planseta presarata cu faina se intinde din aluat de cozonac o foaie de grosimea unui deget. Se decupeaza cu paharul gogosile si se asaza pe un servet, pe alta planseta sau pe o masa. Se acopera si se lasa sa creasca de doua ori mai mari decat au fost. Se incinge ulei intr-o cratita sau intr-un ceaun si se pun gogosile sa se prajeasca, intorcandu-le cu furculita pe toate partile. In timpul prajitului, focul trebuie sa fie mic.
Cand sunt gata, se scot cu lingura si se presara zahar pudra vanilat. Se pot face umplute cu marmelada sau cu dulceata. In acest caz se pune pe mijlocul unei gogosi umplutura, se acopera cu alta gogoasa si se lipesc marginile. Apoi se prajesc.
Se servesc pudrate cu zahar.
Alte retete recomandate:
Gogosi glazurate
Gogosi din kefir
Gogosi pufoase
Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.
Spanac cu usturoi verde, la cuptorRetete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...
Pulpe de pui cu legume la cuptorEste genul de tarte aperitiv pe care le faci in doi timpi si trei miscari, mai ales daca ai musafiri sau pur si simplu vrei...
Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosiiSimpla si delicioasa!
Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocalaO pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...
Pizza cu spanac si sos AlfredoTapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapiocaUsor si frumos, un aperitiv gustos, pentru cei mici si nu numai!
Trifoi cu 4 foi cu branza si spanacUn tortulet gustos cu trufe imbatate in rom :)
Desert tort pralinat cu trufeDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Comentarii