Gogosi cu vanilie este un fel de mancare pe care cei mai multi il vor indragi. Acest desert delicios se prepara din faina, drojdie, sare, zahar, coaja de lamaie, ulei si zahar pudra.
Pentru a pregati reteta de gogosi cu vanilie se dizolva drojdia impreuna cu o lingurita de zahar in apa. Se adauga 2 linguri de faina si se amesteca bine. Dupa 30 de minute de crescut, se amesteca cu restul de faina, sarea, zaharul si coaja de lamaie. Se framanta bine aluatul si se lasa la crescut 30 de minute, la loc cald. Se intinde apoi intr-o foaie, se decupeaza cu gura unui pahar forme rotunde. Acestea se pun la rumenit in uleiul incins. Se scot si se pun pe prosoape absorbante, sa se scurga grasimea in exces, dupa care se pudreaza cu zahar vanilat.
Serviti gogosi cu vanilie cu frisca sau dulceata.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii