Gogosile cu ricotta si sirop de artar sunt o alta varianta delicioasa a gogosilor obisnuite care vor face deliciul meselor de duminica.
Metoda de preparare:
- punem la incins cca 5cm ulei intr-o cratita
- intr-un bol punem ouale, zaharul, ricotta si vanilia si mixam
- adaugam si faina cu praful de sare;
- cu o lingura luam din compozitie si turnam in uleiul incins (nici mare cat un ou, nici mici cat o nuca; ceva intre - ca daca-s prea mari se rumenesc prea tare pe deasupra si sa nu ramana necoapte la mijloc)
- nu vor iesi perfect rotunde si nici nu conteaza
- repetam cu restul compozitie; intoarcem pe ambele parti - se fac in 2-3 minute (se ridica la suprafata imediat) si le scoatem pe un prosop de hartie
- pe o farfurie punem doua linguri de sirop si 2-3-4 gogosele sau cate vreti voi, se presara zahar pudra deasupra si gata
Gogosile cu ricotta si sirop de artar se servesc reci si cu un praf de zahar pudra deasupra.
Reteta de gogosi cu ricotta si sirop de artar a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Rebella.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii