Gogosi cu branza

Intai ungem cu unt o tava smaltuita, apoi preparam o prajitura uscata, fierband 1,5 dl lapte, 90 g unt, ½ lingurita de sare, ½ lingurita de pipe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • unt
  • 1.5 dl lapte
  • 90 g unt
  • 1/2 lg de sare
  • 1/2 piper alb
  • 1/2 curry
  • 100 g faina
  • 3 oua intregi
  • 100g cascaval

Mod de preparare

Intai ungem cu unt o tava smaltuita, apoi preparam o prajitura uscata, fierband 1,5 dl lapte, 90 g unt, ½ lingurita de sare, ½ lingurita de piper alb, si ½ lingurita de curry.

Apoi adaugam deodata 100 g faina, si amestecam, pe foc mediu, pana cand, masa se desprinde de pe peretii vasului, si sta adunat intr-o gramada. Acum sa-l mai coacem timp de 1 minut , apoi luam de pe foc si-l punem intr-un castron adanc.

Dupa racire, adaugam 3 ou intregi, unul cate unul. Mai adaugam 100 g cascaval parmezan ras. Si il amestecam pana se omogenizeaza. La sfarsit punem in tava unsa cu unt mici gramajoare de aluat cu lingurita, de marimea unei castane.

Lasam intre ele un interval de aprox. 1 cm, pentru ca in timpul coacerii se dubleaza. Se coc in cuptor incalzit in prealabil timp de 5 min, la foc mai iute, sa creasca, apoi pe foc mediu aprox. 10 min. sa se coaca crocante.

Cel putin 10 minute sa nu deschidem usa cuptorului pentru ca coca se micsoreaza . Micile gogoase aurii se scot di tava cat sunt fierbinti si se servesc racite.

Este mai gustos daca le servim infipte intr-o furculita si date prin sos de tartar sau sos olandez. Nu se tin la frigider. Intr-o incapere umeda se slabesc repede, dar prin incalzire in cuptorul cu microunde devin din nou crocante.
Alte retete recomandate

Gogosi americane

Cornulete

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei
Pere imbracate in aluat

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Tigaie de toamna cu capac

Tigaie de toamna cu capac

legume delicioase

Tigaie de toamna cu capac
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
1
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Coronita aperitiv cu carne si legume
2
Aperitive cu carne

Coronita aperitiv cu carne si legume

Coronita cu carne si legume este un aperitiv consistent si delicios. Taiem sunca cubulete. Dam cascavalul pe razatoare....

Coronita aperitiv cu carne si legume
Ciorba cu coasta afumata
3
Borsuri

Ciorba cu coasta afumata

Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)

Ciorba cu coasta afumata
Rosii cherry la borcan
4
Conserve de iarna

Rosii cherry la borcan

Pentru ca in mica gradina pe care o avem, sunt multe astfel de rosii, mi-am dorit ca sa le pot folosi si iarna asa ca le-am...

Rosii cherry la borcan
Nectar de caise
5
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Clatite din aluat de negresa
Bucataras.RO

Clatite din aluat de negresa

Reteta e foarte simpla. Se gatesc foarte repede si sunt extrem de gustoase. E prima data cand le-am facut si pe mine m-au...

Clatite din aluat de negresa
Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Tort cu crema de iaurt moca si pere
ReteteCulinare.RO

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia