1. Aluatul Dizolvam drojdia in 50 ml apa calduta si amestecam pana se dizolva. Cernem 60 g faina si turnam in mijloc amestecul de apa si drojdie. F
1. Aluatul
Dizolvam drojdia in 50 ml apa calduta si amestecam pana se dizolva.
Cernem 60 g faina si turnam in mijloc amestecul de apa si drojdie.
Framantam putin, formam o sfera, crestam la suprafata in forma de X si scufundam intr-un bol cu apa calduta; lasam sa creasca.
Cernem 360 g faina, adaugam in centru 70 g zahar, 1 vf. de cutit de sare, vanilia, 80 g unt cubulete, 2 oua si 2 galbenusuri.
Framantam bine.
Adaugam amestecul cu drojdie zvantat bine si framantam pana obtinem un aluat moale, care nu se lipeste.
Formam o sfera si lasam la crescut, acoperit, (intr-un castron in care am pres arat faina), pana isi dubleaza volumul.
Framantam putin, formam un sul, ajutandu-ne cu faina daca e nevoie si taiem bucati de 50-60 g fiecare. Formam sfere si le lasam la crescut pe un prosop presarat cu faina, acoperite cu alt prosop umed, pentru jumatate de ora.
Prajim pe ambele parti in ulei suficient sau le coacem in cuptor.
Sunt foarte fine, se topesc in gura!
Se pot umple cu crema sau gem. Eu le-am umplut cu crema de vanilie.
2. Crema de vanilie
Am frecat galbenusurile cu zaharul, am adaugat faina si am diluat cu lapte.
Am pus pe foc mic pana se ingroasa, amestecand mereu.
3. Crema de cacao
Se bate bine oul cu zaharul, se adauga faina cernuta impreuna cu cacaua, diluam cu lapte si se pune pe foc mic pana se ingroasa; amestecam sa nu se prinda.
Crema am pus-o dupa ce le-am copt/prajit.
Am folosit un posh cu varf pentru umplut, e mai lung decat cele obisnuite.
Pofta buna!
Reteta Gogosi carnaval a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro
Alte retete de gogosi: Gogosi Marbella
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii