Gogosele grecesti loukoumades

Gogoselele grecesti loukoumades sunt absolut delicioase. Micute si pufoase, insiropate, sunt un deliciu grecesc de neratat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Gogosele grecesti loukoumades

Ingrediente

  • Ingrediente gogosi:
  • 250 g faina
  • 1/4 lingurita sare
  • esenta de portocale
  • 3 lingurite drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 250 ml apa
  • ulei pentru prajit
  •  
  • Ingrediente sirop:
  • 1/2 cana apa
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana miere
  • esenta de portocale (apa de trandafiri)
  • scortisoara

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in apa calduta. Se adauga zaharul si esenta si se amesteca bine. Faina si sarea se cern intr-un bol. Se face o adancitura in mijloc si se toarna amestecul cu drojdie. Aluatul se amesteca cu mixerul sau cu o furculita, nu prea mult, ci numai pana cand faina este incorporata. Aluatul se acopera cu un prosop si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intr-un ibric se amesteca apa cu zaharul si se fierb timp de 5-7 minute pana se ingroasa putin. Se da ibricul deoparte si se adauga mierea si esenta de portocale (sau apa de trandafiri). Se amesteca bine pana se dizolva mierea.

Pentru formarea gogosilor se foloseste o lingurita, trecuta tot timpul prin apa calda, pentru a evita lipirea aluatului, acesta fiind destul de moale. Gogosile se prajesc in baie de ulei, intr-o tigaie mai adanca pana cand se umfla frumos si se rumenesc bine pe ambele parti. Se scot cu o paleta si se aseaza pe prosoape de hartie pentru a se absorbi surplusul de ulei.

Sursa reteta: http://truedelights.ro/


Gogoselele grecesti se servesc calde, stropite cu sirop de miere si pudrate cu un strat fin de scortisoara. Se pot servi presarate cu nuci macinate, fistic sau susan prajit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Prajitura duo cu crema de vanilie
Bucataras.RO

Prajitura duo cu crema de vanilie

Azi am executat doua prajituri,am citit mai multe retete si am facut niste combinatii care imi plac mie si sper sa placa si...

Prajitura duo cu crema de vanilie
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce