Galuste cu prune

Curatam, taiem cubulete si punem la fiert cartofii.Spalam prunele, le taiem in jumatate si scoatem samburii. Le presaram cu zahar si scortisoara si le

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Galuste cu prune

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • 1 kg de prune
  • 350 gr faina
  • 300 gr pesmet
  • 1 ou
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 2 lingurite de unt
  • 2 lingurite ulei
  • scortisoara
  • zahar

Mod de preparare

Curatam, taiem cubulete si punem la fiert cartofii.
Spalam prunele, le taiem in jumatate si scoatem samburii. Le presaram cu zahar si scortisoara si le lasam cca.40 de minute.
Pana ce fierb cartofii, calim pesmetul in cele 2 lingurite de unt, pana devine maroniu. Imediat ce l-am luat de pe foc, punem zaharul, scortisoara si amestecam bine. Cantitatile de zahar si de scortisoara sunt dupa preferintele fiecaruia.
Dupa ce s-au fiert bine cartofii, ii scurgem de apa si ii pisam ca pentru pireu. Adaugam faina, 1 lingurita de sare, una de zahar, 2 de ulei si un ou.
Amestecam totul pana obtinem un aluat moale.
Intr-o cratita mai mare punem sa fiarba apa, cca. 3l, cu sare.
Cu lingura luam aluatul si il aplatizam in mana pudrata cu faina. Punem la mijloc o jumatate de pruna sau o pruna. Formam galuste (bile ) pe care le dam prin faina si le punem pe o farfurie presarata bine cu faina.
Dupa ce apa fierbe, dam focul mai mic si punem galustele. Cand sunt gata se ridica singure la suprafata.



Se scot in strecuratoare, cat sunt inca calde se tavalesc prin amestecul

de pesmet, zahar si scortisoara.Sunt bune calde, dar si reci.

Sursa aceste retetete este blogul culinar: retete-de-mancaruri.blogspot.com
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
1
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
2
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia