Churros, eclero-gogoasa mexicana

Separat se amesteca 10 g de zahar cu scortisoara ca sa aveti materia prima in care veti rostogoli " burtosii" . Acum va suflecati mansetele si treceti

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Churros, eclero-gogoasa mexicana

Ingrediente

  • 120 g zahar
  • 60 g unt
  • 230 ml apa
  • 230 g faina
  • coaja unei lamii
  • 4 oua
  • Si se pot adauga optional si un praf de scortisoara si unul de nucsoara

Mod de preparare

Separat se amesteca 10 g de zahar cu scortisoara ca sa aveti materia prima in care veti rostogoli " burtosii" .

Acum va suflecati mansetele si treceti la treaba: se amesteca intr-o cratita apa, untul si cele 120 g de zahar.Operatiunea se face pe foc mediu si se urmareste dizolvarea ingredientelor.

Cind amestecul ajunge la punctul de fierbere "aruncam" in el faina, amestecind cu o mina cu grija si rapid ca sa nu avem cocoloase.

Sa nu uitati si de coaja de portocala!

Dupa ce am terminat cu aragazul se raceste nitel compozitia cu un mixer si se adauga cele 4 oua pe rind.

Dupa ce am omogenizat compozitia e cazul sa pregatim posh- ul sau ce aveti la indemina, sa incingem uleiul in tigaie. Daca aveti din cele de plastic cu vf in steluta se pot folosi cu succes.

La sfirsit se aseaza pe o farfurie acoperita cu servetel sa se absoarba uleiul si apoi se rostogolesc prin zahar amestecat cu scortisoara sau se umplu cu dulceata.
Pofta buna!

Reteta Churros, eclero-gogoasa mexicana a fost propusa de Lizura pe forum culinar.ro

Alte retete de gogosi gasiti aici:

Gogosi cu nectarine

Gogosi din aluat pripit ,

Gogosi traista la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia