Gogosile sunt in general un desert/gustare foarte apreciat de copii, dar nu numai. Pot fi obtinute diferite variatiuni dintr-un aluat de baza, cum ar fi gogosile cu iaurt, cu diferite forme, arome sau umpluturi.
Pentru gogosi, cerne faina, sarea si bicarbonatul intr-un castron mare si amesteca totul cu iaurtul. Framanta bine compozitia pana obtii un aluat fin, si lasa-l deoparte.
Pentru sirop, incalzeste putin ingredientele intr-o cratita, pana se dizolva zaharul, si apoi lasa-l sa fiarba. Pune-l deoparte si pastreaza-l cald.
Ia aluat cu lingurita si formeaza mini-gogosi pe care le prajesti intr-o baie de ulei incins, circa 1 minut, pana se ridica la suprafata. Scoate-le pe un prosop de hartie ca sa nu se imbibe in ulei. Cu ajutorul unei spumiere scufunda mai multe gogosele in sirop.
Gogosele cu iaurt se servesc cate 4 pe o farfurie, dupa ce au fost scoase din sirop, alaturi de o cupa de inghetata.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoIn ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...
Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Comentarii