Felie de lapte

Felia de lapte este o prajitura delicioasa de casa. Pregatim crema: mixam toate ingredientele pana obtinem o crema fina, dam la rece pana facem blatul.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Felie de lapte

Ingrediente

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 20 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri cu miere
  • 2 linguri cu gris
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de rom
  • CREMA
  • 200 g crema de branza
  • 200 g smantana
  • 200 ml frisca
  • 4 linguri cu miere
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri cu gelatina

Mod de preparare

Felia de lapte este o prajitura delicioasa de casa.

Pregatim crema: mixam toate ingredientele pana obtinem o crema fina,dam la rece pana facem blatul. Mixam galbenusurile cu zaharul,mierea si esenta de rom,pana isi dubleaza volumul,adaugam faina,grisul,praful de copt si amestecam, dupa care adaugam cacaoa,uleiul si laptele,omogenizam bine, dupa care adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare. Am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,am dat la cuptor pana a trecut testul cu scobitoarea, cca 30 min.
Lasam sa se raceasca foarte bine,dupa care taiem in 2. Asezam prima foaie,adaugam crema amestecata cu 2 linguri de gelatina hidratata si dizolvata pe baie de aburi,am dat la frigider pana s-a intarit bine dupa care am adaugat a doua foaie si am dat la frigider pana a doua zi


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia