Dulceata din flori de salcam te va incanta datorita salcamului care este delicios. Ingredientele necesare sunt: flori de salcam, zahar, lamaie.
Dulceata din flori de salcam se prepara astfel: florile de salcam se scufunda in apa rece timp de jumatate de ora, se zvanta, apoi se desprind de pe crengute una cate una si se indeparteaza sepalele (partea verde de la baza florii). Apa si zaharul se pun la fiert pentru a forma un sirop. Separat se pune la fiert o oala cu apa pana da in clocot. Florile se pun intr-un tifon sau intr-un saculet si se scufunda timp de un minut in apa care clocoteste. Se scot si se storc bine. Dupa ce s-a format siropul se adauga florile si zeama de la lamaie si se lasa la fiert pana se inchide la culoare si se incheaga dulceata. Scoateti o lingura de dulceata pe o farfurie si testati consistenta. Daca s-a intarit prea mult, mai adaugati putina apa si puneti din nou pe foc, pana face bule pe margini. Lasati la racit si transferati in borcane curate si uscate.
Se serveste cu paine cu unt sau, traditional, cu un pahar de apa rece. E foarte buna intinsa pe tarte sau pe diverse prajituri.
Alte retete de dulceata recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzE perfect langa o cana cu lapte sau servit dimineata langa cafeluta preferata! Ca la bucatarasi acasa
Chec cu nuci si stafide
Comentarii