Desert crocant cu piersici si mascarpone (crumble)

Crumble cu piersici si mascarpone cu miere este o reteta foarte rapida si foarte usor de preparat, usoara si proaspata, potrivita pentru vara. Pentru aceasta reteta delicioasa nu va trebui sa folosesti cuptorul.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Desert crocant cu piersici si mascarpone (crumble)

Ingrediente

  • Pentru crumble:
  • 2 maini pline cu amestec de cereale
  • 100g unt
  • cuburi
  • 9lg zahar brun + pt decor
  • 75g faina
  • Pentru umplutura:
  • 2 mere mari taiate felii
  • 3 piersici taiate felii
  • ulei de masline
  • 1 baton de scortisoara
  • mascarpone
  • miere

Mod de preparare

Adauga amestecul de cereale intr-un bol, adauga untul, zaharul brun si faina si framanta cu varful degetelor pana cand obtii un aluat asemanator cu faramiturile de paine.

Aseaza acest amestec intr-un singur strat intr-o tigaie si prajeste la foc mediu amestecand din cand in cand, pana cand devine auriu. Lasa deoparte dar pastreaza-l cald.

Pune feliile de piersici si mere intr-o tigaie, stropeste-le cu ulei de masline si lasa-le la foc mediu. Presara deasupra o cantitate generoasa de zahar brun, aranjeaza-l frumos pentru ca fructele sa se caramelizeze uniform odata cu zaharul. Cand fructele sunt aurii pe dedesubt, intoarce-le, adauga batonul de scortisoara si mai lasa inca 1 minut. Adauga 4 linguri de apa si mai gateste fructele pana cand sosul se ingroasa.

Pregateste mascarpone-ul cu mierea: la fiecare o lingura de mascarpone, se adauga o lingura de miere, pe care le amesteci impreuna pana obtii un amestec omogen.


Atunci cand vrei sa servesti crumble-ul, aseaza pe o farfurie o portie de fructe, deasupra amestecul crocant si serveste cu o lingura de mascarpone cu miere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
3
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia