Desert crocant cu piersici si mascarpone (crumble)

Crumble cu piersici si mascarpone cu miere este o reteta foarte rapida si foarte usor de preparat, usoara si proaspata, potrivita pentru vara. Pentru aceasta reteta delicioasa nu va trebui sa folosesti cuptorul.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Desert crocant cu piersici si mascarpone (crumble)

Ingrediente

  • Pentru crumble:
  • 2 maini pline cu amestec de cereale
  • 100g unt
  • cuburi
  • 9lg zahar brun + pt decor
  • 75g faina
  • Pentru umplutura:
  • 2 mere mari taiate felii
  • 3 piersici taiate felii
  • ulei de masline
  • 1 baton de scortisoara
  • mascarpone
  • miere

Mod de preparare

Adauga amestecul de cereale intr-un bol, adauga untul, zaharul brun si faina si framanta cu varful degetelor pana cand obtii un aluat asemanator cu faramiturile de paine.

Aseaza acest amestec intr-un singur strat intr-o tigaie si prajeste la foc mediu amestecand din cand in cand, pana cand devine auriu. Lasa deoparte dar pastreaza-l cald.

Pune feliile de piersici si mere intr-o tigaie, stropeste-le cu ulei de masline si lasa-le la foc mediu. Presara deasupra o cantitate generoasa de zahar brun, aranjeaza-l frumos pentru ca fructele sa se caramelizeze uniform odata cu zaharul. Cand fructele sunt aurii pe dedesubt, intoarce-le, adauga batonul de scortisoara si mai lasa inca 1 minut. Adauga 4 linguri de apa si mai gateste fructele pana cand sosul se ingroasa.

Pregateste mascarpone-ul cu mierea: la fiecare o lingura de mascarpone, se adauga o lingura de miere, pe care le amesteci impreuna pana obtii un amestec omogen.


Atunci cand vrei sa servesti crumble-ul, aseaza pe o farfurie o portie de fructe, deasupra amestecul crocant si serveste cu o lingura de mascarpone cu miere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Paste integrale cu legume
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide