Un desert mai putin cunoscut din insorita Italie, dar foarte gustos si racoros.
Lasati piure-ul de mango la hidratat in gelatina, impreuna cu 70-100 ml de apa (respectati instructiunile de pe pachet) ;
Frecati bine cu ajutorul unui tel galbenusurile si zaharul, adaugand treptat Marsala sau Prosecco;
Puneti-le la foc mediu, amestecand cu telul incontinuu;
Amestecati cand pe foc, cand "la rece";
Cand simtiti ca sunteti aproape de a atinge consistenta dorita luati de pe foc si continuati sa amestecati pentru inca 2 minute (motivul pentru care facem acest lucru este ca vasul ramane in continuare fierbinte si riscam sa taiem crema);
Turnati compozitia in 2 pahare si lasati-le la frigider pana cand se intaresc;
Dizolvati apoi la Bain Marie (pentru a nu face spuma) piure-ul de mango si gelatina pe care le-ati lasat la hidratat;
Turnati peste Zabaglione si lasati circa 2 ore la intarit;
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii