Spuma de iaurt cu sirop de rubarba este un desert usor de vara. Spuma delicata se potriveste perfect cu sirpoul acrisor de rubarba, iar semintele adauga un plus de sanatate acestui desert.
Se taie rubarba bucati si se amesteca cu zaharul. Se lasa sa stea 1 ora, timp in care mare parte din zahar se va topi.
Se pune pe foc mic, impreuna cu apa si se fierbe pana rubarba este foarte moale (cca 10-15 minute).
Se strecoara printr-o sita fina, apasandu-se cu dosul lingurii sa extrageti tot siropul din rubarba.
Sfat: pulpa de rubarba ramasa nu o aruncati, amestecati-o maine dimineata cu iaurt sau budinca de ovaz
Puneti siropul colectat inapoi pe foc mediu si fierbeti 10 minute.
Sfat: siropul se poate prepara si cu cateva zile inainte; se pastreaza in frigider.
Intr-o tigaie termica, fara adaos de grasime, puneti semintele (quinoa, chia, coriandru) si prajiti-le la foc mediu, amestecand des pana auziti pocnituri mici (quinoa pocneste ca popcornul). Mutati semintele intr-o cescuta si lasati-le sa se raceasca pana aveti nevoie de ele.
Bateti smantana pana sta pe tel.
Frecati bine iaurtul si apoi incorporati, folosind un tel, jumatate din frisca si coaja de lamaie. Adaugati si restul de frisca si amestecati usor.
Adaugati semintele (retineti cateva pentru decor) in spuma de iaurt si amestecati usor.
Folosind doua linguri luati spuma de iaurt si asezati-o in mijlocul unei farfurii. Turnati sirop de jur imprejur. Presarati seminte si apoi putina coaja rasa de lamaie. Serviti imediat.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii