Sarlota de banane

Galbenusurile se freaca cu zaharul, se amesteca apoi cu faina si se adauga laptele cate putin. Se pune vasul pe foc mic sa se lasa sa se ingroase, du

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr zahar
  • 3 oua
  • 1 pahar lapte
  • 1 lingurita faina
  • 6 foi de gelatina albe
  • 3 banane
  • 500 gr frisca
  • Pentru crema:
  • 1 jumatate pahar vin
  • 6 galbenusuri
  • 1 pahar zahar
  • 6 foi de gelatina rosie
  • zeama si coaja de la o lamaie

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu zaharul, se amesteca apoi cu faina si se adauga laptele cate putin. Se pune vasul pe foc mic sa se lasa sa se ingroase, dupa care se lasa sa se raceasca. Intre timp se dizolva gelatina in putina apa rece. Se curata 2 banane de coaja si se preseaza bine pana se fac pasta. Se bat albusurile cu doua linguri de zahar pana se fac spuma tare si se amesteca apoi cu pasta de banane, cu compozitia de galbenusuri rece, cu gelatina si cu frisca. Se unge o tava cu unt si ulei, se tapeteaza cu felii de banane, se toarna apoi compozitia si se pune la frigider. Separat se prepara crema astfel: se freaca galbenusurile cu zaharul si cu vinul intr-un vas. Acesta se pune pe foc mic si se lasa sa se ingroase putin, fara sa fiarba. Se dizolva gelatina rosie intr-o lingura cu apa, se adauga apoi in galbenusuri. Deasemenea se adauga zeama si coaja de lamaie dupa care se strecoara prin tifon crema si se amesteca cu albusurile batute spuma, fara zahar. Se toarna crema peste sarlota si se pune la rece.


Se serveste rece.

Alte retete:

Ciocolata de casa

Prajitura snikers

Lapte de pasare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
5
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia